GDPR

Pravidla ochrany osobních údajů

I. Základní ustanovení

  1. Pravidla ochrany osobních údajů vyhotovil správce osobních údajů (dále jen „Správce”) za účelem
    splnění povinností informovat Uživatele (dále jednotlivě jen „Subjekt údajů”) jakožto subjekty osobních údajů
    o okolnostech zpracování jejich osobních údajů a to v souladu s ustanovením čl. 13 Nařízení Evropského
    parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

II. Definice pojmů

  1. Nařízení – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES.
  2. Osobní údaj – informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě, pokud lze tuto fyzickou
    osobu na základě daných údajů přímo či nepřímo identifikovat.
  3. Správce – Spolek pro pořádání soutěže Oděv a textil, Liberec, Javorová 710/22, Liberec XIV-Ruprechtice, 460 14 Liberec, správce osobních údajů, který určuje účely a prostředky zpracování osobních údajů.
  4. Internetové stránky – stránky na adrese: www.odevatextil-liberec.cz
  5. Subjekt údajů – fyzická osoba, kterou lze na základě osobních údajů přímo či nepřímo identifikovat.
  6. Uživatel – fyzická osoba, která užívá internetové stránky a která je subjektem osobních údajů ve smyslu Nařízení.
  7. Zpracovatel – společnost, která zpracovává osobní údaje pro správce.
  8. Provozovatel – v daném případě Správce.

III. Informace o činnostech zpracování osobních údajů

  1. Cookies

1.1. V rámci internetových stránek systém využívá analytických a marketingových nástrojů třetích osob, které
pomocí malých datových souborů, tzv. cookies vyhodnocují chování a úkony Uživatele na stránkách. Účelem
užití těchto nástrojů je analýza užívání internetových stránek Uživatelem, což správce činí s cílem zvyšovat
komfort Uživatele při užívání internetových stránek.
1.2. Technicky je provoz používaných nástrojů řešen prostřednictvím cookies, které přijímá zařízení
Uživatele. Odmítnutí daného nástroje znamená odmítnutí cookie, které nástroj využívá.
1.3. Používání souborů cookie lze nastavit pomocí internetového prohlížeče. Většina internetových
prohlížečů soubory cookie přijímá ve výchozím nastavení prohlížeče. Soubory cookie může Uživatel pomocí
internetového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookie.
1.4. Právním základem zpracování je oprávněný zájem Správce spočívající v analytickém, resp. statistickém
vyhodnocování provozu internetových stránek.
1.5. Doba zpracování cookie je po celou dobu, po které je cookie uložena v počítači Uživatele, až do její
odstranění nebo do ukončení její platnosti.
1.6. Interními příjemci osobních údajů jsou zaměstnanci Správce. Externími příjemci osobních údajů jsou
externí poskytovatelé marketingových a analytických nástrojů, kteří jsou v postavení zpracovatelů osobních
údajů.

2. Poptávkové, kontaktní formuláře

2.1. Zaškrtnutím zatržítka u elektronického formuláře: „Souhlasím se zpracováním osobních údajů“ (případně podepsáním a odevzdáním/odesláním listovního formuláře) Uživatel/Subjekt údajů potvrzuje, že si je vědom, že dobrovolně dává souhlas se zpracováním osobních údajů a to:

  • v rozsahu všech informací, které do formuláře zadává (myšleno email, popřípadě: jméno, příjmení,
    telefon, atd.);
  • za účelem marketingových aktivit správce, včetně posílání obchodních sdělení, které se výhradně týkají služeb či výrobků správce; a dále za účelem organizace aktuálního ročníku soutěže Oděv a textil, Liberec (např. vyhlášení vítězů, výsledkové listiny, ročenky apod.);
  • po dobu nezbytně nutnou;
  • je si vědom toho, že souhlas s uchováváním, se zpracováním údajů, udělený v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů a zákonem o některých službách informační společnosti je čistě dobrovolný, a že svůj souhlas může kdykoliv odvolat dle článku IV. těchto pravidel ochrany osobních údajů, přičemž odvolání souhlasu musí být vůči správci učiněno písemně;

IV. Poučení subjektu údajů

  1. Subjekt údajů má právo:
  • požadovat od Správce přístup ke svým osobním údajům,
  • vznést námitku proti zpracování,
  • opravu osobních údajů,
  • vymazání osobních údajů,
  • omezení zpracování osobních údajů,
  • na přenositelnost těchto údajů k jinému správci,
  • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, pokud se domnívá, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s Nařízením.

V. Podmínky zpracování osobních údajů

  1. Správce je oprávněn zpracovávat osobní údaje Uživatelů prostřednictvím svých oprávněných zaměstnanců nebo prostřednictvím poskytovatele, v postavení zpracovatele osobních údajů.
  2. Osobní údaje jsou zpracovávány ve formě elektronických databází na zabezpečených datových úložištích, případně v listovní podobě v uzamčených schránách.
  3. Položka „jméno autora/autorů“ v poptávkových/kontaktních formulářích může být zveřejněna dle čl. III, bodu 2.1 těchto pravidel.
  4. Při zpracování osobních údajů Subjektu údajů nebude docházet k automatizovanému rozhodování ani k profilování, které by mělo pro Uživatele jakékoli právní důsledky.
  5. Provozovatel systematicky nepředává osobní údaje Uživatelů do třetí země, mezinárodním organizacím.

VI. Závěrečná ustanovení

  • Pokračováním využívání internetových stránek a služeb Správce vyjadřuje Subjekt údajů svůj svobodný, informovaný a jednoznačný projev vůle o tom, že je srozuměn se zpracováním osobních údajů podle těchto pravidel ochrany osobních údajů a že byl o zpracování osobních údajů náležitě a řádně poučen a informován.
  • Správce je oprávněn jednostranně měnit tato pravidla ochrany osobních údajů podle platné legislativy a subjekt údajů využíváním internetových stránek či služeb Správce vyjadřuje a souhlasí s tímto oprávněním.
  • Pravidla ochrany osobních údajů jsou vydána v elektronické podobě a jsou přístupná na internetových stránkách.

Pravidla ochrany osobních údajů nabývají účinnosti dnem 25.05.2018, poslední změna proběhla dne 17.11.2019.




© Spolek pro pořádání soutěže Oděv a textil, Liberec 2016–